Sessie 1: Half Remembered Dream

Ga naar beneden

Sessie 1: Half Remembered Dream

Bericht  Steven op di sep 14, 2010 12:08 pm

Proloog

(Alles in het verhaal is fictie)

Wanneer het einde van de oorlog in Irak de aandacht van de wereld opeist, trekt een onderzoekslab in Clifton Forge, Virginia met zijn nieuwste uitvinding de aandacht van de Amerikaanse geheime dienst - (USSS - United States Secret Service).

Het onderzoekslab kreeg onverwachts bezoek, hun uitvinding werd in beslag genomen en verplaatst naar een geheime locatie.

3 dagen later vertrekt een militair konvooi naar een trainingskamp in Lynchburg. 50 kilometer na hun vertrek worden ze het doelwit van een brutale overal. Volgens officiële verslagen werden alle inzittenden gedood tijdens het incident en werd slechts één van de drie voertuigen ernstig beschadigt. Er bleek niets van waarde gestolen te zijn en de hele zaak werd geseponeerd in minder dan een week. Wat probeert de Amerikaanse regering te verbergen?

Zaterdag 28/08/2010

Ruth - Amber
Nicky - Talon
Ellen - Robyn
Sharon - Nevi

Amber is leerkracht Italiaans. Wanneer zij en haar dochter Nevi 's avonds haar school verlaten, worden beiden geblinddoekt, gekneveld en in een bestelwagen geduwd.
---
Op datzelfde moment komt in London Heatrow vlucht LH-601 vanuit Ijsland aan. Aan boord zit Robyn, kijkend naar de stad onder haar. Naast haar kijkt een man haar strak aan, hij is gekleed in een zwart maatpak en heeft een paar documenten op schoot. Zijn naam is Jerry, hoort bij het onderzoekslabo in Clifton Forge, en lijkt tevreden met zijn nieuwste aanwinst.
---
Talon kijkt op en veegt het zweet van zijn voorhoofd. De zon brandt op zijn rug. Dit werk bevalt hem wel; dat druiven plukken. Een donkere bestelwagen passeert de wijngaard. Talon kijkt op. Uit de bestelwagen stappen mannen in gevechtsuitrusting, richting de woning van de wijnboer. Talon schuift zijn druivenmand opzij en sluipt naar de bestelwagen heen - de wijnboer start een hevige discussie - Talon kijkt op.
Plots staat Jerry voor hem - Talon meent hem te herkennen, maar waarvan? - plots lijkt de omgeving te vervagen.
---
Talon ontwaakt in een ziekenhuisbed - voor hem staat Jerry. Jerry gebaart naar de deuropening. Achter de deur staan Amber en Nevi. -De voorbije week werden ze naar Calais gebracht, waar ze onder dwang het kanaal overstaken.- Jerry laat Robyn halen, excuseert zich voor de onduidelijkheid, en vertelt de groep waarom ze tot bij hem zijn gebracht:

Jerry vertelt de groep over het onderzoekslab in Clifton Forge - en hoe de Amerikaanse Regering hun uitvinding in beslag nam - Hij vertelt de groep over de aard van het apparaat: de MV-235A Portable Automated Somnacin IntraVenous Device (PASIV) is een machine die de dromen van mensen met elkaar verbindt. De Amerikaanse regering wou het apparaat gebruiken om soldaten te trainen want in een droom kan je niet sterven als je wordt neergeschoten; je schrikt gewoon wakker.

Doch, het apparaat werd gestolen tijdens transport - volgens Jerry werd dit gedaan door een terroristische groepering genaamd "Tremor" die vooral aanhang vind in Oost-Afrika.
Volgens Jerry duurt het ongeveer 8 maanden voordat er een kopie van het apparaat gebouwd kan worden: het gestolen apparaat was het meest recente prototype..
Daarop wijst Jerry naar een groot, wit apparaat -ongeveer zo groot als een kleine koelkast- naast het bed waar Talon in ligt: het allereerste prototype. "Het is er mee mogelijk om 5 minuten -1 uur in een droom- gedeelde slaap
te onderhouden.", vertelt Jerry, "Deze gedeelde slaap is erg onstabiel, daarom is het uiterst belangrijk dat we de PASIV terugkrijgen."

Jerry geeft de personages geen keuze: ze zijn uitgekozen om met gedeelde slaap om te leren gaan, en worden de daaropvolgende weken opgeleid in het gebruik van het apparaat.Regels van de gedeelde droom:


Iedereen die de droom deelt moet verbonden zijn met de machine; maximaal 8 mensen kunnen tegelijkertijd aan de machine gekoppeld zijn. Voorlopig bevat de machine genoeg slaapmiddel om 5 minuten te slapen - 1 uur in de droom. De droom moet "uitgezeten" worden; wakker worden kan alleen door te sterven in de droom of door in de échte wereld te vallen.

Wanneer iemand in een gedeelde droom zit, kan zijn/haar onderbewustzijn voor "projecties" zorgen: meestal is een gedeelde droom gevuld door de projecties van de persoon wiens droom gedeeld wordt. Deze projecties proberen om alle anderen uit de droom te halen door ze te doden.

Amber is "The Forger": Zij haar gedaante veranderen om anderen te misleiden.
Nevi is "The Architect": Zij creëert en controleert de omgeving van de droom, zodat de projecties op een veilige afstand bijven.
Robyn is "The Extractor": Haar doel is het verzamelen van de nodige informatie door de dromer te ondervragen.
Talon is "The Pointman": Zijn doel is om de projecties - koste wat het kost- op afstand te houden.Opdracht 1:
Het team werd naar Naïrobi, Kenia gestuurd; Jerry vertelde dat men een spoor naar de PASIV had gevonden. Opdracht voor de missie: Vind de informant, dring zijn onderbewuste binnen en zoek naar sporen.

Eenmaal aangekomen, reist het team naar een afgelegen krot midden in de noordelijke sloppenwijk, net buiten de stad. In het krot zit een donkere man, vastgebonden aan een stoel en onder de bewaking van 3 gewapende mannen. Het team identificeert zich tegenover de gewapende mannen, plaatst "de oude koelkast" naast de donkere man, koppelen zich vast en maken zich klaar om te slapen.
---
Het team rijd met een wagen door een sloppenwijk. Bergen met afval vullen de straten. De weg slalomt bergopwaarts. Achter een heuvel met afval komt de kern van de sloppenwijk tevoorschijn: een gigantische krater gevuld met golfplaten en houten krotten.

Steven

Aantal berichten : 3
Registratiedatum : 31-08-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum